Hvor mange af USA’s præsidenter er blevet myrdet?

Abraham Lincoln blev skudt i 1865. Billede: Bridgeman/IBL.

SVAR: Den første amerikanske præsident, der blev myrdet, var Abraham Lincoln, som blev skudt ved et teaterbesøg i Washington DC i 1865. 16 år senere blev James Garfield skudt. På vej til et gensyn med sine gamle klassekammerater blev han angrebet af en sindsforvirret og pistolbe­væbnet mand på en togstation. Garfield levede i 80 dage efter attentatet, men i sidste ende stod hans liv ikke til at redde.

I 1901 skete det igen. William Mc­Kinley blev angrebet af en amerikansk anarkist og skudt på klos hold. I lighed med Lincoln og Garfield tilhørte han det republikanske parti. Men det gjorde demokraten John F. Kennedy ikke. Han blev skudt i 1963.

Fire amerikanske præsidenter er altså blevet myrdet, alle blev skudt. Derudover er flere præsidenter blevet udsat for mere eller mindre velplanlagte mordforsøg. To af dem, Theodore Roosevelt i 1912 og Ronald Reagan i 1981, blev såret, men overlevede. Fire præsidenter er døde af naturlige årsager under deres tid i Det Hvide Hus: William Harrison i 1841, Zachary Taylor i 1851, William Harding i 1923 samt Franklin D. Roosevelt i 1945.

Har du et historisk spørgsmål?
Send det til os på red@altomhistorie.dk!

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Ingen kommentarer endnu... Du kan blive den første!